Hoi vriendjes!

Donderdag is de Eerste Kerstdag! Dat is natuurlijk heel erg gezellig! Heb jij er ook zo'n zin in?

Deze week kun je een leuke E-card versturen, oliebollen bakken, het spel 'Ballondansen' leren van K3 en er is een weetje. Ook begint eindelijk CupCakeCup weer!

  

Kaartje versturen!

Met Kerst worden veel kaarten verstuurd! Zo laat je zien dat je om iemand geeft! Wie wil een E-card versturen en een fijne kerst wensen?

Stuur een kaartje

  

Leuk spel!

Spelletjes spelen is erg leuk en gezellig! Met Kerst worden er ook vaak spellen gespeeld. Wat vind jij leuk om te doen? K3 weet een leuk spel! De meiden leggen uit hoe het spel 'ballondansen' gaat!

Bekijk het filmpje


  

Win het spel 'Wat heb ik aan?' van K3

De meiden van K3 zijn gek op kleren! In het spel ‘Wat heb ik aan?’ kies jij de mooiste kleren voor K3 uit. De andere spelers gaan raden welke outfits jij hebt uitgekozen. Wil jij dit spel winnen? Doe dan mee met de prijsvraag: De meiden van K3 gaan naar de kerstmarkt. Moeten ze weg A of weg B nemen?

Klik hier voor de prijsvraag

  

Kerstboom versieren

Pak de lampjes en begin onderaan in de boom. Leg de draad aan de buitenkant van de takken en werk zo naar boven toe! Daarna kun je de kerstballen (één kleur of verschillende kleurtjes) in de boom gaan hangen. Het is leuk om grote en kleine kerstballen te gebruiken. Hang daarna de slingers in de boom! Heb je nog andere leuke versieringen? Kijk goed in de boom waar het nog leeg is. Hang op deze plekken de andere versieringen!

  

Kleur een kerstboom in!

Een kerstboom is altijd heel mooi met lichtjes en andere versieringen. Hoe ziet jouw droomboom eruit? Kleur nu jouw eigen kerstboom in! Deze kleurplaat kun je een mooi plekje geven in jouw kamer!

Kleuren

  

Weetje

Hoe worden kerstballen gemaakt? Kerstballen worden gemaakt van glas. Het glas wordt heel heet gemaakt, waardoor het zacht wordt. Als het glas zacht is, kun je het vervormen. Als het glas verhit is, wordt er een buisje in gestopt. Door dit buisje moet je blazen, zodat er luchtbel in het glas komt. Als je hard blaast, ontstaat er een kerstbal! Op de plek waar eerst het buisje in zat, wordt een hangertje gemaakt. 

  

Oliebollen maken

Hmm... met Kerstmis is er altijd lekker eten. Oliebollen horen echt bij de winter en bij de Kerst. Die kun je dus echt niet missen! Maak nu met papa en mama lekkere oliebollen!

Klik hier voor het recept

  

Nieuws over K3!

Van 24 januari 2015 tot en met maart 2015 is K3 in Nederland! De meiden hebben een nieuwe de 'K3 Kan Het' show! Ze maken er een groot feest van vol muziek, dans, dromen en de meiden zingen hun grootste hits!

Meer informatie
voor jouw papa en mama!

  

CupCakeCup

Wil jij graag cupcakes maken? Vanaf maandag 22 december (18:55 uur op NPO Zapp) zijn er elke dag in de kerstvakantie nieuwe afleveringen van CupCakeCup te zien! Twintig bakkers strijden om de Gouden CupCakeCup. Wat zullen zij voor lekkere en bijzondere cupcakes maken?

Lees hier meer!

  

Heb jij gewonnen?

Vorige week kon je een placemat en beker van K3 winnen met het antwoord 'drie'. De gelukkige winnaars zijn: Abigail Morgan, Saar Paumen en Anouk Jansen!

Heb je deze keer niet gewonnen? Doe dan gewoon weer mee met de nieuwe prijsvraag!

Zappelin

Ga naar de Zappelin site voor leuke spelletjes, filmpjes, kleurplaten en nog veel meer!Meer Zappelin

Poll

Welk seizoen vind jij het leukst?

Bekijk de uitslag

Foto van de dag

9 december 2014

Ingezonden door Sanne

Sint en Sanne

telemail-stamp

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de enige echte De Wereld Is Mooi Telemail!

Gastenboek

07-12-2014 Door Sanne Austen
proficiat Kristel en een fijne dag

06-12-2014 Door nienke
van harte gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een mooie dag van

05-12-2014 Door Sanne
Gefeliciteerd lieve vrolijke Kristel!!! Ik wens je een hele fijne verjaardag! XSanne