Dewereldismooi Plopsa

De mooiste herfst foto's maken doe je zo!

Ik krijg vooral op Instagram altijd veel vragen over hoe ik mijn foto’s bewerk en welke filters ik gebruik. Vandaag geef ik jullie een klein kijkje in mijn manier van fotograferen en bewerken om jullie wellicht ook wat inspiratie te geven om leuke foto’s te maken. En het herfstseizoen leent zich daar nu perfect voor!

Zo maak je de leukste herfst foto's:

  •     Ga naar buiten.
  •     Neem je camera of smartphone mee.
  •     Ga naar een mooie natuurrijke omgeving, het bos of park.
  •     Kijk om je heen en kijk ook vooral naar beneden.
  •     Zoek wat blaadjes, takjes of kastanjes op en gebruik deze voor de foto.
  •     Zorg voor scherpte diepte in je foto door de focus te leggen op één onderwerp.
  •     Heb je een hond? Neem deze dan ook mee voor een leuk plaatje!

Favoriete apps: 

Er zijn mega veel bewerkings apps tegenwoordig verkrijgbaar, maar één van mijn favoriete apps is Lightroom. Voorheen bewerkte ik mijn foto’s altijd alleen op mijn computer, ook met Lightroom. Gelukkig heeft Lightroom nu ook een fijne app waarmee je onderweg je foto’s meteen kunt bewerken!

Lightroom

Lightroom, wat is dat nou precies? Lightroom is een light versie van Adobe Photoshop. Photoshop kent denk ik inmiddels iedereen wel die geïnteresseerd is in fotografie. Lightroom is een handzamer bewerkingsprogramma waar je vooral heel mooi licht kunt creëren in je foto’s. Je kan de kleuren aanpassen in de tonen die jij mooi vindt en je kan deze opslaan. De zogeheten presets. Vaak zie je dat een fotograaf een bepaalde stijl heeft en bepaalde kleuren gebruikt. Dit wordt vaak doormiddel van presets gecreëerd. Met deze presets leg je als het ware een laagje over je foto’s heen. Hiermee creëer je eenheid in je foto’s waardoor ze altijd bij elkaar zullen passen. Enorm handig op Instagram! Een populaire app om foto’s te delen.

*Adobe Lightroom is een betaald bewerkingsprogramma .

Preset 

Er zijn online veel gratis presets die je kunt downloaden voor Lightroom. Google maar eens! Enorm leuk om hier mee te beginnen als je nog niet bekend bent met het bewerkingsprogramma. Ik ben zelf ooit begonnen met een gratis preset van Beloved Stories. Uiteindelijk heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld door de preset zo in te stellen dat ik hem mooi vind. Dit kan jij uiteraard ook! Ga lekker aan de slag, speel met alle knopjes en sla uiteindelijk de instellingen op die jij mooi vindt.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad, ga lekker aan de slag!

Terug naar Lifestyle
Slagharen pretpark
Bekijk ook: