Dewereldismooi Plopsa

Make-up

Als een meid eenmaal de puberteit ingaat, krijgt zij waarschijnlijk ook te maken met make-up. Ook sommige jongens maken gebruik van make-up. Dit geld ook voor volwassen mannen en vrouwen. Kijk maar eens naar televisie. Bij verschillende programma’s worden de presentators en gasten eerst in de make-up gezet voordat zij op televisie verschijnen. Wat is make-up nou eigenlijk? Make-up is eigenlijk alleen iets voor je gezicht. Het doel van make-up is om in je gezicht bepaalde accenten naar voren te laten komen. Het is eigenlijk jezelf mooi maken of woord eigenlijk al zegt, opmaken. Make-up wordt ook vaak gebruikt tijdens feesten als carnaval of bij een toneelstuk. Voor kinderen is het ook leuk om make-up te gebruiken om zo als hun rolmodellen van tv er uit komen te zien

Verschillende soorten make-up

Make-up is eigenlijk te onderscheiden in een paar verschillende soorten productsoorten. Daaronder vallen dan weer verschillende producten. Tegenwoordig is er een enorm aanbod in make-up en is het bijna niet meer te overzien wat er nu eigenlijk allemaal is. Het belangrijkste is dat jij je goed voelt met de make-up die je op doet. Je hebt gezichtsproducten. Alles is voor gezicht, maar in dit geval verstaan we hier iets anders onder. Daarnaast heb je producten voor de wangen, ogen, lippen en wenkbrauwen.

Gezicht

Hierbij moet je denken aan producten als foundation, maar voordat je foundation aanbrengt moet je eerst primer en concealer aanbrengen. Primer zorgt ervoor dat de daadwerkelijke make-up langer blijft zitten en concealer zorgt ervoor dat onvolmaaktheden bedekt worden.

Wangen

Hier zijn verder niet heel veel producten voor, maar kun je er wel flink mee aan de slag. Je kunt je wangen een bepaalde kleur geven door blush en daarnaast heb je nog bronzer om je wangen een bruinere kleur te geven.

Lippen

Daar zijn ze! De lippen. Hier heb je een van de meest populaire producten van make-up, namelijk lippenstift. Deze kun je aanbrengen in enorm veel verschillende kleuren. Daarnaast heb je ook nog lipgloss, die zorgt voor glanzende lippen.

Wenkbrauwen

Voor wenkbrauwen zijn er ook een aantal producten aan te schaffen. Onder ander heb je hier wenkbrauwpoeder, wenkbrauwpotloden en zelfs wenkbrauwgel. Dit laatste zorgt ervoor dat je wenkbrauwen goed in model gaan zitten

Ogen

Last but not least zijn daar de producten voor de ogen. Met een zeer populair product, namelijk mascara. Naast mascara is er ook nog eyeliner en oogschaduw. Deze worden ook erg veel gebruikt.

Terug naar Beauty & Fashion
Slagharen pretpark
Bekijk ook: