Dewereldismooi Plopsa

Mindset

Waarom is het hebben van een positieve mindset nou zo belangrijk? En kan ik mijn mindset veranderen? En wat is een mindset nou eigenlijk precies? Hieronder geven wij antwoorden op deze vragen en hebben wij andere blogs geschreven met verschillende tips en informatie. Ben jij benieuwd hoe jij meer plezier kunt creëren in het dagelijks leven? Lees dan vooral verder!

Mindset; wat is dit eigenlijk?

Mindset is een Engels woord dat letterlijk vertaald kan worden naar ‘denkwijze’. Mindset staat voor de overtuigingen en/of gedachtes die een individu heeft, en je doen geloven dat je iets juist wel of niet kan, gebaseerd op jouw kwaliteiten en vaardigheden. Er zijn enorm veel onderzoeken die aangeven dat er eigenlijk twee verschillende soorten mindsetten zijn, namelijk de growth en de fixed mindset. Het hebben van de ene mindset kan er voor zorgen dat je een compleet ander leven hebt dan het ander. 

Statisch

Een statische mindset staat voor het overtuigd zijn dat hetgeen wat je kan, al vast staat en dat dit nu eenmaal is wat het is. Een individu die in een statische mindset zit maakt zich voornamelijk druk om door andere beoordeeld te worden. De gedachte dat je pas ‘iemand bent’ wanneer je (financieel) succes hebt. Heb je dat allemaal niet? Dan stel je eigenlijk niemand voor. 

De gevolgen voor een individu met een statische mindset, zijn volgens de onderzoeken enorm. Wanneer bijvoorbeeld tegenslagen worden gezien als falen of het niet genoeg hebben van talent, dan demotiveer je jezelf eigenlijk en voorkom je persoonlijke groei.

Growth

De Growth mindset staat simpelweg voor het tegenovergestelde. De gedachte dat je, wellicht iets nu  NOG niet onder de knie hebt, maar dat je gelooft dat wanneer je je hier voor gaat inzetten, het je wel gaat lukken. Om in zowel slechte als goede tijden constant je grenzen te verleggen, uit je comfortabele bubbel stapt en ongeacht de situatie, jouw ogen vast staan op het doel. Een belangrijke uitspraak van een individu met een growth mindset is dan ook “ik kan het NOG niet”. 

Wij hebben een aantal blogs geschreven die net wat verder ingaan op specifieke takken. Lees hier verder! 

Slagharen pretpark