Dewereldismooi Plopsa

Puurheid of perfectie?

Een vraag die velen zichzelf, al niet onbewust, stellen. Wil ik, voordat ik een stap maak, er voor zorgen dat alles perfect is voorbereid? Of wil ik van start en gaande weg leren van de imperfectie? Het streven naar perfectie is een eigenschap/kwaliteit die hele mooie kanten met zich meebrengt, maar indirect kan dit ook voor enorm veel onrust zorgen. 

Waarom puurheid beter voor je is

Wanneer een individu steeds maar naar perfectie streeft, dan kan dit enorm vermoeiend zijn en tegelijkertijd, er voor zorgen dat er minder stappen gezet worden. Inderdaad, minder stappen. Dit komt doordat je een barrière hebt opgebouwd dat je pas de eerste stap zet wanneer dit perfect is voorbereid. Een voorbeeld hiervan is het maken van een website. Begin je pas wanneer je het perfecte logo hebt? De perfecte teksten hebt geschreven? Of de beste afbeeldingen hebt gefotografeerd? Dan ben je eigenlijk aan het uitstellen. Wellicht doe je dit omdat je bang bent dat andere denken dat je faalt? Of ben je bang voor de meningen van anderen? 

Puurheid… Streef om je ultieme zelf te zijn. Wees eerlijk, ook naar anderen, maar voornamelijk naar jezelf. Dit klinkt natuurlijk vreemd ‘wees eerlijk tegenover jezelf’, maar iedereen krijgt hier mee te maken. Laat de gedachtes dat andere wat van jou moeten vinden los en ervaar de vrijheid die daar bij komt kijken!

Een aantal tips 

Hieronder hebben wij een tweetal tips uitgewerkt die je kunnen helpen bij het loslaten van het streven naar perfectie:

#1 Het maakt niet uit wat anderen denken
Het klinkt makkelijk om simpelweg hier mee te stoppen, maar maak hier zeker werk van en ga er achter aan! Je bent namelijk aan het zoeken naar vulling van een leegte, maar je wilt het vullen van buitenaf, en niet vanuit jezelf. 

#2 Streef naar je ultieme zelf en niet naar perfectie
Je bent zoals je bent en dat is al perfect. 

Terug naar Gezondheid
Slagharen pretpark
Bekijk ook: