Dewereldismooi Plopsa

Stel doelen

Een vraag die vaak gesteld wordt, “Waarom zou ik doelen moeten stellen?”, of de vraag “Is het nou écht zo belangrijk?”. Het antwoordt hierop is simpel; ja! Doelen geven je een richting, geven je een euforisch gevoel wanneer ze behaald zijn. Daarnaast geven doelen je focus en motivatie om jouw dagen goed te benutten. Hieronder lees meer informatie over de kracht van het stellen van doelen.

Doelen stellen; voor focus

Beeld je eens voor dat er een handbalwedstrijd gespeeld wordt, maar dat er geen ‘doelen’ zijn… Waar draait het spel dan verder om en waar rent iedereen dan naar toe? Zoals je waarschijnlijk al verwacht, er is geen doel. Ook al ben jij een wereld bekende speler, wanneer er geen focus is (doel), heb je er helemaal niets aan. 

Wanneer er een (eind)doel is vastgesteld, dan weet je welke richting je op moet. Vaak weet je nog niet precies hoe dat pad er uit ziet, maar je weet in ieder geval waar jij naar toe wilt. Een ander voordeel van het gefocust te werk gaan, is dat je gemakkelijker ‘nee’ kan zeggen tegen zaken die niet relevant zijn. 

Doelen stellen; weet waar je staat

Wanneer je een doel hebt vastgesteld, dan weet je twee variabelen, namelijk waar je nu staat en waar je wilt zijn. Het gehele proces daar tussen in kan je monitoren. Dit zorgt ervoor dat jij op ieder moment weet waar je momenteel staat en wat er nog gedaan moet worden. Zo zijn er verschillende tools die het makkelijk maken om je voortgang bij te houden, en je eventueel een melding te sturen wanneer je dreigt achter te raken.

Zo zorg je ook voor mentale rust. Doordat je weet waar je naar toe moet en wat er nog gedaan moet worden voordat je het doel bereikt, weet je wat er nog van je verwacht wordt. 

Enkele voorbeelden

Dit waren slechts twee voorbeelden. Er zijn talloze verschillende onderzoeken die aantonen dat het stellen van doelen bijdragen aan enorme persoonlijke groei. Blijf dus gemotiveerd om altijd te leren en blijf doelen voor jezelf te stellen! 

Terug naar Gezondheid
Slagharen pretpark
Bekijk ook: