Dewereldismooi Plopsa

Dansen

Je ziet vaker dat als mensen gelukkig zijn en zich euforisch voelen ze gaan dansen. Dit zie je vooral terug op een avondje uit en op een festival. Of je nou wel of niet goed kunt dansen, het is gratis en iedereen mag het doen op de manier hoe hij of zij het wil. Dansen doet toch niemand kwaad? Waarom wordt dansen nu eigenlijk samen gezien met geluk en euforie? Dat is niet zo moeilijk uit te leggen.

Het stofje endorfine

Tijdens het dansen maak je eens stofje aan met de naam endorfine. Dit stofje zorgt ervoor dat je jezelf gelukkig voelt. Niet alleen bij dansen komt dit stofje vrij, maar ook bij andere zaken. Dus ik kan je nu maar een ding zeggen en dat is dat je moet gaan dansen als je even een beetje sip bent. Dansen vermindert de stress, want je stresshormoon neemt af tijdens het dansen. Muziek heeft hier ook een grote factor in, want veel mensen worden blij van hun favoriete muziek. Als je hier ook nog op gaat dansen word je dus dubbel zo blij! Genoeg reden om te gaan dansen, toch?

Dansen is gezond

Daarnaast is dansen ook erg gezond. Je bent tijdens dansen inspanning aan het leveren en aan het bewegen en dat is goed voor het menselijk lichaam. Je verbrandt tijdens het dansen redelijk wat calorieën. Dit kan dus ook nog eens resulteren in gewichtsverlies. Dansen kan ook gezien worden als een cardio oefening. Zo hoef je dus niet op een loopband te gaan staan, maar begin je gewoon lekker te dansen. Dansen is ook goed voor je hersenen aangezien je wel na moet denken welke stapjes je zet en tijdens het dansen moet je snelle keuzes maken. Ten slotte zorgt dansen op een festival of in de kroeg voor sociale contacten wat kan resulteren in nieuwe vriendschappen.

 

Terug naar Vrije tijd
Slagharen pretpark
Bekijk ook: