Dewereldismooi Plopsa

Bewegen

Bewegen kun je op talloze verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld een stuk gaan wandelen met vrienden of familie, gaan dansen in je achtertuin of een sport gaan beoefenen. Naast deze manieren van bewegen zijn er natuurlijk nog veel meer. Maar waarom maakt bewegen de mens nou eigenlijk zo gelukkig? Daar gaan we het in dit artikel over hebben.

Waarom word je blij van bewegen?

Ten eerste word je blij van bewegen omdat er 2 stofjes vrijkomen in je hersenen die helpen aan het feit dat je gelukkiger wordt, namelijk endorfine en dopamine. De functie van deze stofjes zijn om jou gelukkiger te laten voelen en stress te verminderen. Daarnaast heeft bewegen nog vel meer voordelen. Zo kun je van bewegen ook uiteindelijk beter slapen. Je spant je namelijk in en daardoor kun je als je gaat slapen beter rusten. Het is dan wel de bedoeling dat je overdag beweegt en niet snel voor het slapen gaan. Anders kom je juist moeilijker in slaap.

Daarnaast is het toch heerlijk om overdag even lekker te gaan wandelen, mits het zonnetje schijnt. Trommel familie of vrienden op mee te gaan wandelen en maak er samen een leuke tocht van. Even een frisse neus ophalen is altijd welkom.

Sporten

Je hebt bewegen, maar je kunt het ook groter aanpakken en dat is door te gaan sporten. Sporten brengt een groot aantal voordelen met zich mee. Zo verbetert het je conditie en daardoor heb je dagelijks ook meer energie. Uiteindelijk ga je dan merken dat je bepaalde dingen langer kunt doen, zoals een heerlijke wandeling maken. Door te sporten blijft je lichaam ook in shape en krijg je meer zelfvertrouwen. Het leukste van sporten is nog dat je dit met veel andere mensen kunt doen. Dus je krijgt meer en nieuwe sociale contacten en dit kan dan weer resulteren in nieuwe vrienden. Zo zie je dus dat bewegen je wel degelijk een vrolijker persoon maakt!

Terug naar Vrije tijd
Slagharen pretpark
Bekijk ook: