Dewereldismooi Plopsa

Stel je voor: er bestaat een plek op aarde waar iedereen zich kan uitleven en het naar zijn zin kan hebben. Er is wat te vinden voor strandgangers, ontdekkingsreizigers en cultuursnuivers. Zou dit niet een prachtige plek zijn om een paar weken te besteden? Gelukkig bestaat er ook zoiets, en zelfs nog in Europa. Het eiland Kreta in de Middellandse Zee heeft dit allemaal te bieden, en dan nog wat! Hoge bergen, pittoreske dorpjes en prachtige stranden zijn hier allemaal te vinden tijdens een vakantie Kreta. Lees verder en leer wat er voor jou te beleven valt op dit Griekse eiland en pak je koffers!

Ontdek de schitterende natuur

Eén van de leukste en interessantste activiteiten die je op Kreta kunt ondernemen, is simpelweg een wandeling maken door de uitgestrekte natuur en hoge bergen die zich op dit eiland bevinden. Omdat Kreta zeer bergachtig is, vind je van oost naar west overal hoge pieken. Zo kun je deze van onder bewonderen door een wandeling te maken door de Samariakloof. Natuurlijk is het een stuk spannender om van boven naar beneden te kijken, dus het is nog meer aangeraden om eens op een klimtocht te gaan. Beklim de Ida Psiloritis en waan je aan het indrukwekkende uitzicht van boven. Last minute Kreta is dus niet te missen voor de avonturiers.

Oude dorpjes met leuke architectuur

Natuurlijk is er in combinatie met de schitterende natuur ook een stel aan leuke steden en dorpjes waar je je in kunt begeven. Een paar van de meest populaire plaatsen zijn Plakias, Chersonissos en Chania. Hier kun je online zeer veel over vinden en zo is het gemakkelijk om jezelf te oriënteren en een reisplan op te stellen. Omdat Kreta zo’n lange en rijke culturele geschiedenis heeft als centrum van de zeehandel, vind je in de centra van deze plaatsen vaak mooie bezienswaardigheden waar je zeker wel een tijd door kunt brengen!

Een avontuur voor je smaakpapillen

Op Kreta is er in de zomer gegarandeerd zon en kun je dus heerlijk op het strand liggen als afwisseling tussen het ontdekken van dorpjes en natuur. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat Kreta een Grieks eiland is, en Griekenland staat bekend om het heerlijke eten! Wat dat betreft heeft Kreta een divers assortiment aan Griekse lekkernijen die je een smaaksensatie kunnen brengen. Naast de Mediterrane standaard van groenten, brood en heerlijke olijfolie, vind je ook meer lokale hapjes, zoals mezze. Hou je meer van vis? Geen zorgen! Met ruim 1000 kilometer kustlijn is er genoeg te ervaren wat voedsel uit de zee betreft!

Terug naar Vrije tijd
Slagharen pretpark
Bekijk ook: