Dewereldismooi Plopsa

Mediteren

Een traditie dat al eeuwen oud is maar toch voor een tijd vergeten was. Vaak voelen we ons in de loop van het leven gejaagd en overweldigd. Dit kan leiden tot stress en spanningen die uiteindelijk van invloed zijn op onze gezondheid. Door regelmatig te mediteren krijgt onze geest de kans om tot rust te komen en zich aan te passen aan de stress en spanningen die deel uitmaken van ons moderne dagelijkse leven.

Stijlen van mediteren

Er zijn diverse stijlen van mediteren. Sommige stijlen richten zich op volledige stilte, een andere stijl richt zich op het herhalen van bepaalde woorden of “mantra’s”, sommige bieden geleide meditatie, verbeelding meditaties, weer anderen stijlen richten zich op energie centra’s of ”chakra’s”, sommige maken juist gebruik van geluiden en muziek en sommige maken gebruik van zeer oude rituelen en tradities.

Meestal mediteren mensen in een rustige ruimte, zonder enige afleiding. Ondanks de verschillende vormen van mediteren hebben ze gemiddeld allemaal hetzelfde doel, namelijk je geest leeg maken van constant opkomende gedachten en controle krijgen over je gedachten, ontdekken wie je werkelijk bent en leven vanuit een zuiver bewustzijn.

Maakt het ook gelukkig?

Jazeker! Door te mediteren wordt je (nog) positiever dan voorheen. Wanneer je mediteert heb je namelijk de tijd en ruimte, om al jouw gedachtes een plek te geven en goed te verwerken. Zo maak je plaats voor positieve gedachtes en is alles wat, mentaal afgehandeld (over nagedacht) moest worden, afgehandeld en dit geeft je rust. Daarnaast behelpt meditatie je met het behalen van je persoonlijke doelen. Wederom door de gedachtes, een duidelijke plek te geven, ervaar je een moment van geluk en kan je met meer energie verder aan de dag! 

Terug naar Gezondheid
Slagharen pretpark
Bekijk ook: