Dewereldismooi Plopsa

Ben jij gek op zon, zee en strand? Maar woon je er ver vandaan of worden de parkeerkosten je te hoog? Maak dan van jouw tuin een strandtuin. Lees snel verder voor inspiratie hoe je jouw tuin en tuinmeubelen in strandsfeer kunt aankleden.

Van tuinlandschap tot stadsstrand

Om jouw tuin om te toveren tot strand hoef je niet meteen de hele tuin vol te storten met strandzand. Door subtiele veranderingen aan te brengen rond de tuinmeubelen kom je al een heel eind. Leg bijvoorbeeld een paadje van schelpenzand aan naar de loungebank. Zet steigerhouten bloembakken met duingras erin, naast de loungebank. Of gebruik steigerhout om verhoogde borders aan te leggen en maak een duinlandschap met verschillende grassoorten rond jouw tuinmeubelen.

De tuinomheining

Neem ook de omheining van jouw tuin mee in deze strand transformatie. Een schapenhek is tegenwoordig helemaal in. Het robuuste hekwerk is niet duur, is eenvoudig te plaatsen en past goed bij een strandlook. Een schapenhek is goed te combineren met houten tuinmeubelen of een teakhouten loungebank. Staat jouw loungebank voor een saaie schutting? Hang een tuincanvas op achter de loungebank met een afbeelding van strand en duinen. Dit geeft diepte aan het terras en je maakt van een loungebank een sfeervolle loungeplek.

Strand tuinmeubelen

Wanneer je een dagje naar zee gaat zie je naast zon, zee en strand veel kunststof tuinmeubelen. Tuinmeubelen van kunststof zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Kies voor een kunststof loungebank in blauw/groen Salice of de gele kleur Senape. Combineer de loungebank met een bijpassende loungetafel en -stoelen. Heb je naast je loungeplek met loungebank nog ruimte voor een ligbed? Een ligbed van teakhout past perfect in jouw strandtuin.

Tijd om lekker te pootjebaden

Nu jouw tuin en tuinmeubelen zijn getransformeerd tot een strand met strandmeubelen is het tijd om te genieten. Neem plaats op de loungebank en koel je voeten af in een voetenbadje. Zie jij jezelf al zitten in jouw strandtuin?

Terug naar Wonen
Slagharen pretpark
Bekijk ook: