Dewereldismooi Plopsa

Tijd maken voor vrienden

Het hebben en houden van vriendschappen is een van de belangrijkste dingen in het leven. Echte vrienden zijn er voor je in goede en slechte tijden en je kan altijd op ze rekenen. Toch kan een vriendschap al snel verwateren wanneer jij of je vrienden het druk hebben. Wat kan je hier tegen doen en hoe zorg je ervoor dat je genoeg tijd maakt voor je vrienden?

Geen tijd voor vrienden?

Steeds vaker zeggen mensen dat ze geen tijd hebben, maar niets is minder waar. Er is altijd wel tijd (te maken) om je vriendschappen te onderhouden. Zeker met de technologieën en middelen die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben. Als je even geen tijd hebt om elkaar fysiek te zien, zijn er nog eindeloos veel andere manieren om toch contact te houden. Vooral in tijden dat jij of je vrienden het erg druk hebben en misschien zelfs stress ervaren, kan een vriendschap op een laag pitje komen te staan. Maar vooral in die perioden is het hebben van vrienden erg waardevol. Zij kunnen voor afleiding zorgen en verlichting momenten van stress.

Contact onderhouden

De belangrijkste stap naar het tijd maken voor vrienden is het onderhouden van contact. Doordat er tegenwoordig veel verschillende manieren zijn om contact te onderhouden, zou dit niet moeilijk moeten zijn. Je kunt bellen, sms'en, mailen, een appje sturen, iemand via social media kanalen benaderen en zo zijn er nog vele andere manieren van contact onderhouden te benoemen. Door even iets aan elkaar te laten weten blijf je op de hoogte van elkaar, zodat je zelfs tijdens drukkere perioden jullie vriendschap kan laten voortbestaan. Bovendien is het mogelijk dat blijkt dat jullie het beiden niet zo druk hebben als dat jullie denken en beiden een vrije dag hebben waarop jullie iets kunnen gaan doen!

Jezelf herinneren om tijd te maken

Ben je bang dat je vergeet om voldoende contact te onderhouden met je vrienden? Zorg dan dat je jezelf hieraan herinnert. Je kan het bijvoorbeeld in je agenda zetten of iedere week rond hetzelfde tijdstip iets van jezelf laten horen. Op den duur zal je merken dat je vrienden ook vaker iets van zich laten horen wanneer jij dit geregeld doet. 
 

Terug naar Vrije tijd
Slagharen pretpark
Bekijk ook: