Dewereldismooi Plopsa

Hoe overleef ik mijn verhuizing of verbouwing? 

Als je voor het eerst een huis koopt heb je nog geen idee wat je allemaal staat te wachten. Je bent voornamelijk excited en kunt niet wachten tot je de sleutels krijgt. Het echte werkt begint natuurlijk pas als je erin kunt. Maar vooraf kan je ook al een hele boel regelen om de verbouwing en/of verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Vandaag delen wij onze persoonlijke tips! 

Verbouwen: hier moet je op letten!

Elk huis heeft wel iets nodig, een verandering, een toevoeging of een nieuw kleurtje op de muur. Je wilt het tenslotte eigen maken. Of je nu een mega verbouwing gaat doen of wat kleine dingen gaat aanpassen. 

Zoek een goede klusjesman

Kan je zelf goed klussen of heb je iemand in de familie die handig is? Super fijn! Maar heb je die niet, zoek dan een goede klusjesman die je kan ondersteunen tijdens de verbouwing. Lees online naar ervaringen van anderen of vraag in je vriendenkring welke klusjesman hun geholpen heeft. 

Maak een budget

Een huis verbouwen kost geld. Maak van te voren een budget wat je wilt en kunt gaan uitgeven aan de verbouwing. Zo heb je een idee in welke prijsklasse je kunt gaan shoppen, wat je kunt gaan uitbesteden en wat je zelf moet doen om eventuele kosten te besparen.

Bezuinig niet op materialen

Goedkoop = duurkoop. Goede materialen zijn een must! Tuurlijk kan je voor een goedkoper alternatief gaan. Maar investeren in goede en misschien wel duurzame materialen levert in de toekomst alleen maar op. Om een klein voorbeeld te geven: je kunt gaan voor de goedkoopste muurverf. Dit lijkt een hoop geld te schelen. Alleen moet je vaak meerdere lagen aanbrengen van een goedkoper merk dan van een duurder merk. Waardoor je uiteindelijk langer bezig bent geweest met het schilderen van je muren en je veel meer verf hebt moeten gebruiken. Wat uiteindelijk dus helemaal niet goedkoper is.

Heb geen hoge verwachtingen

Iedereen die ooit wel eens verbouwd heeft weet het: er zit altijd wel iets tegen. Je kan nog zo’n mooie planning hebben gemaakt, nog zulke kundige mensen aan het werk hebben. Tijdens een verbouwing zit er altijd wel iets tegen. Er gaat altijd wel iets mis of je stuit op iets wat je niet had verwacht. Heb dus niet al te hoge verwachtingen en laat je niet uit het veld slaan door tegenslag.

Tips tijdens je verhuizing!

Verhuizen is altijd een rot klus. Al je spullen in dozen doen, sjouwen, verspelen, meubels demonteren en noem zo maar op. Maar het moet toch echt gebeuren en met deze tips kom je al een heel eind:

Begin vroegtijdig met inpakken

We hebben allemaal wel spullen die we niet dagelijks of zelf niet eens maandelijks gebruiken. Deze spullen kun je ver van te voren al inpakken. Zoals bijvoorbeeld je winterkleding in de zomer. Of je zomerkleding in de winter. 

Label alle dozen

Als je al vroegtijdig begint met inpakken, label dan al je dozen. Zorg ervoor dat je weet wat in welke doos zit. En sorteer op kamer. Dit vergemakkelijkt het verhuizen & uitpakken.

Huur professionele verhuizers in

Je verhuizing soepel laten verlopen? Huur professionele verhuizeers in. Zij nemen onwijs veel werk uit handen en zorgen voor een hele soepele verhuizing. Waar je zelf misschien heel lang bezig bent met bepaalde meubels uit huis tillen, hebben zij ze in mum van tijd in de vrachtwagen staan. Ze pakken je oude woning in en zetten alles in je nieuwe woning weer neer. Het enige wat wij hoefden te doen was te vertellen naar welke kamer het moest. Ze monteren, mits je dat wenst, ook je meubels. Maar dit kan je ook zelf doen als je er niet al te veel geld aan uit wilt geven.

Ook interessant: Tuinieren in de stad doe je zo!

Vraag hulp

Verhuizen kan je niet in je eentje. Vraag daarom hulp van vrienden & familie. Vraag echter niet té veel mensen. Want dan loop je elkaar alleen maar onder de voeten. Een groepje van 6 á 8 mensen is ideaal. Dan heeft iedereen wat te doen en bewaar je het overzicht op zo’n dag.

Hopelijk kun je vooruit met deze tips! Heel veel succes tijdens het verhuizen. 

Terug naar Wonen
Slagharen pretpark
Bekijk ook: