Dewereldismooi Plopsa

Wat maakt jou gelukkig?

Een vraag die wij onszelf meer moeten gaan stellen. Want wanneer jij weet wat jou gelukkig maakt, dan heb je het eigenlijk toch heel goed voor elkaar? Je hebt dan meteen een idee van wat je moet doen om gelukkig te worden, natuurlijk moet er hier wel naar gehandeld worden. Want zonder actie, zal er geen reactie komen.

Wat maakt het leven waardevol?

Wat is voor jou nou écht waardevol? Is het je werk/carrière? Zijn het je kinderen of je familie? Of wordt je juist gelukkig wanneer je helemaal alleen bent? Zodra jij dit voor jezelf weet, dan kan je starten met het er naar toe werken om zo veel mogelijk in die omgeving te zijn.
Geniet jij bijvoorbeeld intens van het thuis zijn, dan kan je bijvoorbeeld al met jezelf afspreken om een baan na te jagen waar je (meerdere dagen) vanuit thuis kan werken! Vraag het jezelf af; welke zaken hebben de meeste waarde in mijn leven? Vele komen op antwoorden zoals:

  • Tijd doorbrengen met je naasten, geliefde en vrienden;
  • Gezondheid;
  • Persoonlijke ontwikkeling, ook op werk;
  • Bijdragen aan iets groters dan jezelf;
  • De wereld te ontdekken door te reizen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar heb jij het voor elkaar kunnen krijgen om dingen op papier te zetten waar jij echt gelukkig van wordt? Dan heb jij een hele krachtige formule voor je neus liggen. 

Blijf gefocust!

Het maken van een lijst als hierboven kan een enorme invloed hebben aan je mindset. Doordat je een fysieke lijst hebt gecreëerd, waar je iedere dag naar kijkt, blijven de gedachtes hangen. Blijf het naar jezelf herhalen waar je gelukkig van wordt en uiteindelijk ga je automatisch naar handelen. 

Je wordt namelijk constant herinnert aan de feiten, en dit zijn belangrijke feiten! Waar jij gelukkig van wordt is namelijk een van het belangrijkste wat jij na kan jagen in jouw leven! 

Terug naar Gezondheid
Slagharen pretpark
Bekijk ook: