Dewereldismooi Plopsa

De kracht van lieve woorden

Woorden hebben enorm veel kracht. Hoewel beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, moeten we niet vergeten dat de woorden die we uitspreken ook een grote impact kunnen hebben op onszelf en op een ander. Zo kan een vervelende opmerking iemand nachtenlang wakker houden en kunnen lieve woorden een ander laten opbloeien. 

Jezelf ondersteunen met lieve woorden

Woorden, gezegd of ongezegd, reiken veel verder dan dat we zelf denken. Vandaar dat je ze goed kunt gebruiken om jezelf te ondersteunen. Met positieve woorden verhoog je je energie waardoor je veel meer kunt bereiken in het leven. Zeker op momenten van spanning en onzekerheid. Wanneer je je in een vervelende situatie bevindt, is het goed om te relativeren en je focus tijdelijk te verleggen. Bedenk daarna wat de situatie met je doet en welke gevoelens je daarbij hebt. Vervolgens kan je door middel van woorden jezelf een beter gevoel geven of communiceren over hetgeen dat een vervelend gevoel veroorzaakt. Maak dingen bespreekbaar en zorg ervoor dat je jezelf omringt met mensen die je accepteren zoals je bent. 

Kwetsende woorden vs. liefdevolle woorden

Het gebruiken van woorden is nog altijd de meest algemene methode om te communiceren. Bovendien zijn woorden zo sterk dat je er niet veel hoeft te gebruiken om te zeggen wat je bedoelt. Zo zullen kwetsende woorden waarmee je de negatieve emotie van een ander bevestigt of de ander zijn zwakke punten benadrukt, diegene veel verdriet kunnen doen. Zo zal iedereen wel eens een persoon tegen zijn gekomen die precies weet hoe hij/zij woorden moet gebruiken om te krijgen wat zij/hij wil, zelfs al ben je het er zelf niet mee eens. Maar woorden zijn niet alleen krachtig wanneer ze gebruikt worden om een ander verdriet te doen. Zo kunnen woorden ook gebruikt worden om gevoelens van blijdschap, liefde en dankbaarheid te omschrijven. Met enkele liefdevolle woorden kan je de dag van een ander én jezelf in een klap goed maken! 

Terug naar Lifestyle
Slagharen pretpark
Bekijk ook: