Dewereldismooi Plopsa

Anderen helpen

Als mens kun je veel doen om andere mensen in en rond om jouw omgeving te helpen. Zelfs kleine dingen kunnen de dag van een ander plots een stuk beter maken. Bovendien geeft het helpen van anderen voldoening en vergroot het je zelfrespect. Ook zorgt het ervoor dat mensen sneller iets terug zullen doen voor jou. Een echte win-win situatie dus!

Vrienden en familie helpen

Wanneer je vrienden en familie wil helpen, is het goed om vooraf te vragen wat je kunt betekenen voor hen. Vervolgens is het belangrijk om ook daadwerkelijk te doen wat zij aangeven. Alleen vragen en er vervolgens niets mee doen heeft in de meeste gevallen niet veel nut. Soms hebben mensen enkel een luisterend oor nodig, zonder dat diegene oordeelt. Zorg dat je je eigen problemen op dat moment even op zij zet en probeer actief te luisteren naar de ander. Ook kan je vrienden en familie helpen door kleine taken op je te nemen. Wanneer iemand het druk heeft of wanneer iemand stress ervaart, kunnen andere dingen die op het lijstje staan nogal eens over het hoofd worden gezien. En het belangrijkste: laat anderen weten dat je er voor hun bent en aan hun denkt! Een klein gebaar is al genoeg om iemand een lach op zijn of haar gezicht te toveren.  

Helpen in je omgeving

Ook anderen helpen in je omgeving hoeft geen grote uitdaging te zijn. Zo kan je beginnen met vrijwilligerswerk. Dit helpt niet alleen anderen, maar het geeft ook een nieuw perspectief op je eigen leven! Daarnaast kan je doneren aan belangrijke doelen. Denk hierbij niet alleen aan het geven van geld aan een goed doel, maar ook het geven van kleding of aan een voedselbank. Door het blij maken van een ander zal je zelf ook een stuk gelukkiger zijn!

Anderen helpen, tips!

Nu je weet hoe je anderen kunt helpen, hebben we nog enkele tips voor je op een rijtje gezet. Je maakt een ander er blij mee, maar ook jezelf!

  • Wees oprecht, dan zal iedere actie die je onderneemt iemand opvrolijken! In het geval dat je oprecht bent, zal een eenvoudige glimlach, een “hallo” of een compliment al wonderen doen.
  • Vergeet niet dat iedere inspanning telt. Niet alleen grote gebaren, maar juist de kleine gebaren zullen een ander helpen.
  • Anderen helpen is een goede manier om nieuwe vrienden te maken. Wanneer mensen weten dat je op je kunnen vertrouwen, zullen ze jou ook sneller helpen wanneer jij hulp nodig hebt!
  • Allerlei instanties zoals ziekenhuizen en jeugdinstanties bieden verschillende mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen. Informeer eens!
Terug naar Lifestyle
Slagharen pretpark
Bekijk ook: