Dewereldismooi Plopsa

Drie elektrische alternatieven van de auto

We doen er met z’n allen alles aan om duurzamer voor de dag te komen. Eén van de grootste tegenstanders van dit idee is de auto: doordat we met z’n allen dagelijks fanatiek gebruik maken van de auto, zorgen we voor een hoge gezamenlijke CO2-uitstoot. De elektrische auto is een logisch alternatief, maar er zijn ook andere elektronische alternatieven die misschien nog wel beter zijn. In deze blog noemen we er drie!

1. Elektrische scooter

Het wordt een trend die we steeds vaker zien terugkeren: de elektrische scooter (ook wel bekend als e-chopper). Tot nu toe wordt hier veelal gebruik van gemaakt als vervoersmiddel voor een dagje uit: mensen huren e-choppers en scheuren over een asfaltweg door een mooi stuk natuur. Maar, waarom zou je het hierbij laten? De meeste elektrische scooters hebben een afstand van tussen de 50 en 60 kilometer – meer dan genoeg om naar je werk en terug te komen! Je rijdt hierdoor op een stijlvolle wijze die ook nog eens goed is voor het milieu!

2. Elektrische fiets

Een nadeel aan de elektrische scooter is dat je er niet per sé zelf iets voor hoeft te doen om hier gebruik van te maken, waardoor je weinig lichaamsbeweging binnenkrijgt. Een goed alternatief is in dit geval de elektrische fiets: hierbij moet je namelijk nog steeds zelf trappen om de tweewieler in beweging te krijgen. De elektrische fiets is vooral een goed alternatief voor wanneer jij redelijk dichtbij je werk woont: we verwachten niet dat je hiermee de 50 kilometer per dag gaat aantikken. Wel is je elektrische fiets verzekeren een goed plan: je zorgt er hiermee voor dat je geen onnodige kosten maakt. De fietsverzekering van InShared bijvoorbeeld is ook mogelijk in een elektrische variant – zeker een aanrader aangezien je hiermee je eigen pakket samenstelt!

3. Elektrisch skateboard

Is voor jou je vervoersmiddel echt een toevoeging aan je algemene stijl, dan wil je ervoor zorgen dat je naar werk komt met een opvallend vervoersmiddel. Wat is er in dit geval beter dan een elektrisch skateboard? Het fijne aan het skateboard is dat je deze gemakkelijk meeneemt in het openbaar vervoer, waardoor de combinatie tussen trein en skateboard eenvoudig wordt gemaakt. De laatste kilometers leg je met het skateboard af, waardoor je stijlvol door de straten van je stad scheurt. Wel goed opletten: een elektrische skateboard is niet overal in Nederland toegestaan. Zorg er dus voor dat je geen onverwachte boetes pakt.

Waar kies jij voor?

Natuurlijk zal de afstand die jij af moet leggen een grote invloed hebben op je keuze van vervoermiddel, maar zorg ervoor dat dit je niet laat tegenhouden van je goede doelen. Uiteindelijk is ook de elektrische auto een goede keuze, dus laat je zeker niet tegenhouden!

Terug naar Vrije tijd
Slagharen pretpark
Bekijk ook: