Dewereldismooi Plopsa

How to: babyshower organiseren

Inmiddels ben ik in de levensfase beland waarin mijn vrienden massaal gaan trouwen en kinderen krijgen. Dat betekent vooral veel gezelligheid, feestjes en bijzondere momenten. De afgelopen tijd had ik dan ook de eer om meerdere babyshowers te organiseren. Wat daar allemaal bij komt kijken en mijn tips hiervoor deel ik graag met jullie: 

Gastenlijst

Inventariseer bij de “mommy to be” wie zij graag bij haar babyshower aanwezig wilt hebben. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke personen vergeet of mensen uitnodigt die ze er liever niet bij wil hebben.

Datum prikken

Als de gastenlijst bekend is kan je overgaan tot het prikken van een datum. Hiervoor kun je gemakkelijk een datumprikker gebruiken. Ook is het handig alle genodigden te verzamelen in een groepsapp of mailinglist. Helaas is het nooit mogelijk om iedereen aanwezig te laten zijn in het geval van een groot gezelschap. Kijk naar de meest belangrijke personen voor de “mommy to be” en prik de datum.

Locatie is alles!

Een mooie, gezellige en leuke locatie zet meteen de toon. Ga opzoek naar een leuke bar, restaurant of lunchroom waar je met een groot aantal personen aanwezig mag zijn. Reserveer op tijd als je met een groot gezelschap bent! Uiteraard kan je ook bij iemand thuis een babyshower organiseren. Super leuk om dit bij de “mommy to be” thuis te doen of in haar ouderlijk huis.

Aankleding

Als de locatie bekend is kan je overgaan tot het verzamelen van de juiste decoratie. Een loper voor op tafel kleedt het geheel al meteen aan. Wat leuke servetjes en kleuraccenten in het roze of blauw geven het meteen de babyshower look. Vraag aan de locatie of het toegestaan is om vooraf wat versiering aan te brengen. En zorg dat je ruim de tijd neemt om alles gezellig aan te kleden. Je kan bijvoorbeeld aan de keuken wat leuke prikkers afgeven om in de hapjes te steken.

Gezamelijk cadeau

Vraag aan alle genodigden, aanwezig of niet, of zij willen bijdragen aan een gezamenlijk cadeau. Zo kun je met veel mensen een groot gebaar maken en iets kopen waar de “mommy to be” echt iets aan heeft. Wellicht heeft ze iets op haar cadeaulijst staan of heeft ze eens laten vallen wat ze echt graag wil hebben voor de kleine.

Dress code

Wat uiteraard enorm leuk is als iedereen die naar de babyshower komt een touch of blue of pink aan heeft. Dit matcht dan vaak bij de aankleding en zorgt voor mooie plaatjes als er foto’s worden gemaakt.

Lekkere hapjes & drankjes

Wie maak je daar nou niet blij mee? Lekkere hapjes & drankjes zijn altijd goed in mijn ogen! Kijk of de locatie van jullie keuze hierin iets voor jullie kan betekenen. Ze kunnen vaak rekening houden met zwangerproof food. Of maak uiteraard zelf wat lekkere dingen klaar. Een fles alcoholvrije bubbels is ook altijd leuk of laat een mooie taart maken.

Terug naar Lifestyle
Slagharen pretpark
Bekijk ook: