Dewereldismooi Plopsa

Gezondheid 

Op dewereldismooi.nl voorzien we jou van alle informatie op het gebied van gezondheid! Van voeding tot fitness en van mentale fitheid tot het lief zijn voor anderen. Je leest het hier allemaal. 

Slagharen pretpark

Gezondheid verbeteren

Je gezondheid verbeteren, hoe doe je dat? Wij voorzien je van 10 tips om je gezondheid te verbeteren zonder daar al te veel moeite voor te doen! 

Mindset: wat is dit eigenlijk?

Mindset is een Engels woord dat letterlijk vertaald kan worden naar ‘denkwijze’. Mindset staat voor de overtuigingen en/of gedachtes die een individu heeft, en je doen geloven dat je iets juist wel of niet kan, gebaseerd op jouw kwaliteiten en vaardigheden. Er zijn enorm veel onderzoeken die aangeven dat er eigenlijk twee verschillende soorten mindsetten zijn, namelijk de growth en de fixed mindset. Het hebben van de ene mindset kan er voor zorgen dat je een compleet ander leven hebt dan het ander. 

Statisch

Een statische mindset staat voor het overtuigd zijn dat hetgeen wat je kan, al vast staat en dat dit nu eenmaal is wat het is. Een individu die in een statische mindset zit maakt zich voornamelijk druk om door andere beoordeeld te worden. De gedachte dat je pas ‘iemand bent’ wanneer je (financieel) succes hebt. Heb je dat allemaal niet? Dan stel je eigenlijk niemand voor. 

De gevolgen voor een individu met een statische mindset, zijn volgens de onderzoeken enorm. Wanneer bijvoorbeeld tegenslagen worden gezien als falen of het niet genoeg hebben van talent, dan demotiveer je jezelf eigenlijk en voorkom je persoonlijke groei.

Growth

De Growth mindset staat simpelweg voor het tegenovergestelde. De gedachte dat je, wellicht iets nu  NOG niet onder de knie hebt, maar dat je gelooft dat wanneer je je hier voor gaat inzetten, het je wel gaat lukken. Om in zowel slechte als goede tijden constant je grenzen te verleggen, uit je comfortabele bubbel stapt en ongeacht de situatie, jouw ogen vast staan op het doel. Een belangrijke uitspraak van een individu met een growth mindset is dan ook “ik kan het NOG niet”.